Borduren.

Borduren.

maandag 16 januari 2012

Winter borduurwerken.

Kramsvogel en merel aan de appel. De merel kent iedereen, maar de kramsvogels is een lijster soort uit het noorden en hier wintergast. Man en vrouw zien er gelijk uit, vroeger broeden ze ook hier vooral in hoogstamboomgaarden.  

Een paartje goudvinken en een pestvogel. Goudvinken blijven levenslang bij elkaar. De pestvogel is een wintergast en laten we er toch eens een andere naam voor bedenken. 


 Een heerlijk borduurwerk, vogels op een voederplaats en nu eens anders.

10 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Johan, beslis niet, maar vroeger dacht men als ze met grote groepen kwamen dat dan onheil dreigde.

      Verwijderen
  2. Mooi ! Er zitten ook veel kramsvogels in de Ardennen, ook 's zomers. En de Engelsen noemen de pestvogel 'waxwing', wasvleugel, dus, vanwege de rode sierveertjes op zijn schouders. Is dat misschien een idee ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stripman, klopt, vroeger zaten kramsvogels veel in hoogstamboomgaarden, nu zijn ze bij het ontbreken ervan zeldzaam in de zomer geworden.
    Het zijn staafjes die wel van was lijken, dus die naam zou wel goed zijn:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke tafereeltjes met vogels, Antoinette.
    Ze hebben het goed tot nu toe, deze winter...ik zie ook dagelijks een merel rondhuppen hier voor en achter, leuk om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bart, dat mag ook wel, na twee flinke winters, dan leggen veel vogels het loodje. Dat wordt vaak vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Helemaal mijn idee ook, Antoinette. Van sommigen mag ik dat geloof ik niet vinden (haha!), dat ik een hekel aan strenge winters heb. Je wordt soms bijna terechtgewezen, verwijtend... :-)
    Maar kijk inderdaad alleen maar eens naar de vogels, die hebben een geweldig seizoen tot nu toe, vergeleken met die barre ellende van de afgelopen twee ijzige winters! :-)

    BeantwoordenVerwijderen